top of page

Informatie

over beeldcoaching

voor de opdrachtgever

Beeldcoaching is een doeltreffende vorm van begeleiding. Uit onderzoek blijkt dat het één van de meest succesvolle methoden is om professionals te helpen om zich verder te ontwikkelen. Tijdens de coachingsgesprekken gebruik ik beeldopnames van de werksituatie, waardoor de reflectie op eigen handelen zeer effectief is.

Het traject

Als beeldcoach stimuleer ik de coachee door samen de beelden te analyseren. We reflecteren op het eigen gedrag, formuleren werkpunten en werken planmatig aan het bereiken hiervan. Bij deze aanpak focussen we op dat wat goed gaat. Vanuit die kracht zoeken we naar mogelijkheden om de ontwikkeldoelen te bereiken. Met verbeterde vaardigheden als resultaat. Die kan de coachee direct toepassen in de eigen (onderwijs)praktijk.

InBeeldCoaching_beeld-analyse2.jpg

Vertrouwen

als basis

Bij beeldcoaching is vertrouwen een zeer belangrijk aspect. De beelden die ik maak en de gesprekken die ik voer met de coachee worden niet gedeeld met derden, tenzij de coachee dit zelf wil en doet. Mocht de coachee het fijn vinden dat ik aansluit in een gesprek met de opdrachtgever, dan is dit altijd mogelijk in overleg. Ik heb geen beoordelende rol in deze trajecten.

Beeldcoaching is overal van waarde waar interactie zichtbaar is, zoals:

  • klassikale lessen

  • begeleidingsgesprekken met leerlingen/ouders

  • vergaderingen en gesprekken met collega’s.

Gericht aan
de slag met beeldcoaching

Hoe mooi zou het zijn als beeldcoaching standaard is geïntegreerd op jouw werkvloer? Dat nieuwe collega’s kunnen starten met een beeldcoachingstraject. Op deze manier werken startende collega’s heel gericht aan hun eigen ontwikkeling. Op een effectieve en positieve manier, gericht op het maken van een directe kwaliteitsslag.

Heb ik je Interesse gewekt?
Maar gerust vrijblijvend een afspraak, zodat ik mijn enthousiasme over beeldcoaching met je kan delen.

bottom of page